TARNAMENTI HAGYOMÁNYŐRZŐ
ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET
"Ismerni a múltat, megélni a jelent, hinni a jövőben"
MENÜ

ÉRTÉKTÁR

A falu fontos feladata a helyi értéktár elkészítése, mely virtuális gyűjteménye lesz a település jellegzetes hagyományainak, szokásainak, tárgyainak, értékeinek.

Az alábbi felhívás közzétételével kérjük a helyi lakosokat, civil és társadalmi szervezeteket, intézményeket, hogy környezetükben a települési értéktárba felvételre érdemes nemzeti értékek gyűjtésében vegyenek részt. Bármilyen ötletet, elképzelést örömmel fogadunk és előre is köszönjük támogató együttműködésüket.

A nemzeti értékek szakterületenkénti kategóriái a következők: agrár- és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet (épületcsoportok, építmények, belső építészet), ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség (emlékhelyek, védett ingatlanok, folklór, népi kézművesség, emberi és szervezeti értékek), sport, természeti és épített környezet (nem élő, fizikai; élő, biológiai), turizmus és vendéglátás

Javaslataikat benyújthatják elektronikus formában, postai úton vagy személyesen a Polgármesteri hivatalban vagy a Tarnamenti Hagyományőrző és Kulturális Egyesület irodájában. A javaslattételkor szíveskedjenek feltűntetni a javaslattevő elérhetőségét, az érték megnevezését, a fellelhetőségének helyét illetve a vélt besorolási kategóriát.

Email:                         tarna2@freemail.hu vagy ceredkorj@cered.hu

Levelezési cím:           3123 Cered, Jókai út 3.

 

KIÁLLÍTÁS

Feladatunk és célunk a jövőben a falusi emberek körében használt és viselt régi tárgyak és öltözékek gyűjtése, melyet kiállításon szeretnénk bemutatni, a faluházban. Ennek tükrében várjuk népi eszközök, tárgyak felajánlását, hogy kiállításunk minél teljesebb és sokszínűbb lehessen.

A felajánlásokat egyesületünknél várjuk, illetve az alábbi elérhetőségeken.

Tel:                         06/20/262-6421

Email:                      tarna2@freemail.hu

 

Asztali nézet